Kaj dogaja?

1. mednarodni kolesarski maraton Zagreb - Novo mesto. Odlična družba, trasa in "rezultat"

Na lepo sončno nedeljo, smo se člani odločili da se udeležimo maratona iz Zagreba do Novega mesta. Kljub temu da je bil organiziran avtobusni pred iz Novega mesta na start v Zagreb, sej je polovico vsej prijavljenih članov, odpravila na štart kar iz Novega mesta s kolesi, nekateri EXTREMISTI kot so Borut, Boris, Marko in Alojz pa kar iz Trebnje oz Velikega Gabra. Da na trasi ni bilo dolgčas smo doživeli od NM do ZG od predrtega tubularja, kateri se ni dal zakrpati, bližnjega srečanja z avtomobilom in polet na prtljažnik do paradiranj skozi ulice Zagreba! Na koncu seveda vsi celi zdravi in veseli, brez enega "primankljaja" :D 

Da smo združili prijetno z koristnim je bila misel vseh po končanem maratonu. Glede na najmnožičnejši klub, kar 21 prijavljenih kolesarjev smo na kratko tudi demonstrirali ekipni duh, in tako je Rog Golob privozil simbolično zmago na Glavnem trgu v Novem mestu. Vseh nastopajočih je bilo med 80 - 90, in prav vsi so prišli na svoj račun. 

 

Zahvala gre vsem članom, ki so podprli dogodek, ravno tako organizatorju KK Adria mobil ter BK zagreb, kakor tudi vsem spremljevalcem na motorju in v avtomobilih, da smo lahko nemoteno uživali celotno traso maratona. 

Naj omenimo še traso, ki ni bila zahtevna. Start v centru Zagreba, nato skozi Zaprešič v zaprti vožnji krajši postanek, po postanku skozi mejni prehod Rigonce proti Brežicam, še vedno družno v skupini, nato pa od Čateža do novega mesta malce hitreje, kljub temu je v cilj prišla več kot polovica kolesarjev v skupini, kajti trasa skozi Kostanjevico na Krki ni zahtevna. Naslednje leto vabljeni v še večjem številu, mogoče na novi trasi ali pa kak ovinek več do cilja!


Se vidimo!

Gallery

Eventi
naši dresi