Kaj dogaja?

GRAN FONDO ISTRA 2017

Med šestim in osmim oktobrom se je odvijal Granfondo Umag. Organizatorji so v petek pripravili Wine & Bike Sea Tour, kjer so udeleženci na deset kilometrski turi lahko uživali v degustaciji najboljših istrskih vin ter v morskih in mesnih fingerfood dobrotah. Člani JB Team-a pa smo se počasi nastanili v našem domovanju prihajajoči vikend. Tokrat smo se razvajali v Hotelu Sol Garden Istra. V hotelu smo imeli na razpolago velik zunanji bazen, uporabo notranjega bazena in wellnessa.

Po uspešni namestitvi smo nekateri že dobili sindrom nemirnih nog. Po krajšem ogrevanju se je zbrala še preostala ekipa in odpravili smo se na lahkotni skupinski trening od hotela proti centru Umaga, pot nas je potem vodila skozi Sv. Marijo na Krasu, Savudrijo, Zambratijo in na koncu spet v Umag na start GF, kjer smo prevzeli tudi štartne številke. Po treningu je sledila zaslužena večerja v Konobi Rustica v Sv. Mariji na Krasu, kjer so v prijetnem ambientu za naše želodčke zelo dobro poskrbeli z izvrstnimi jedmi iz žara, testeninami in z ne navsezadnje odličnim domačim žganjem.

Dan D, zgodnje vstajanje, odličen samopostrežni zajtrk, razpeljava in že v boj za štartne pozicije. Odlična hidracija in zadnje praznjenje mehurja nekaj minut pred štartom. Odštevanje, pok pištole in gasss. Granfondo Umag je v polnem razmahu, nekaj začetnih padcev zaradi velike gneče, vonj po karbonu zaradi naglega zaviranja na prvih hupserjih nato pa že formizacija skupinic in tempo po zmožnostih posameznika. Pot nas je vodila skozi Umag – Novigrad – Tar – Višnjan – Tićan – Baderna – Tinjan – Sv. Petar u šumi – Pazin – Škropeti – Motovun – Livade – Oprtalj – Šterna – Kremenje – Momjan – Kaštel – Plovanija – Savudrija – Umag (Stella Maris). Najbolj slikovitih razgledov smo bili deležni, pri prečkanju mostu pri Antenalu, kjer se Mirna izliva v Jadransko morje, pri  spustu iz Karojbe proti Motovun, kjer se je razprostrl lep pogled na sam Motovun in ko smo grizli na Opertalj, so se naše oči lahko malo spočile na pogledih na prelepo dolino Mirne. Po strmem spustu iz Momjana pa nas je pot vodila mimo čudovitih vinogradov in vinarij. Na koncu pasta party in razglasitev rezultatov. Letošnja dobra forma, novi Tarmac in odlična vožnja je bila prava mešanica za uspeh in zagotovitev prvega mesta generalno našemu predsedniku Gregorju Sikošku. V svoji kategoriji pa je slavila tudi Erika Jesenko. Po vroči hotelski prhi je sledilo zasluženo razvajanje naših brbončic ter zdravica zmagovalcu v Bistro - Pizzerii Luna. Od Istre smo se poslovili z lahkotno skupinsko vožnjo in ponovnim razvajanjem v Bistroju Luna. Odlična kulinarika, bicikl in najboljša ekipa je recept za popoln vikend! =)Gallery

Eventi
naši dresi