Kaj dogaja?

GRANFONDO BEOGRAD

Misija Beograd.

Po dobri okrepčitvi z odojkom in uspešno zaključenem Vzponu na Javorovico, ki smo ga pripravili s ŠD Petelini se je sedmerica članov JB Tima odpravila proti deželi kjer se cedita kajmak in čevapi. Na poti nas je s svojo življenjsko zgodbo polno izkušenj in doživetij popeljal kraj DOSa Lojz. Potem je padla odločitev. Ekstremisti kakršen je, želen novih izzivov in ekstremnih doživetij se je odločil, da se s prvimi sončnimi žarki poda na novo avanturo Beograd - Novo mesto. Po naporni vožnji končni prispemo v Beograd. Vsi lačni in žejni se odpravimo v lov za najboljšimi (hitrejšim) srbskimi dobrotami. V oko nam je padla Restavracija Orao, kjer so nas prijazno osebje postreglo kot kralje. Zadovoljni in s polnimi želodčki smo se odpravili proti našemu domovanju za naslednje dve noči, hotelu Heritage. Tu smo zopet naleteli na zelo prijazno in ustrežljivo osebje, da o super sobah sploh ne govorim.

Na dan D, še preden so petelini zapeli svojo pesem se je naš Lojz odpravil na svojo pot, mi pa proti samopostrežnem zajtrku. Napujsani se odpravimo proti sobami in že akcija. Hitro smo se preoblekli v bojno opremo in že se je začel ogrevalni krog. Štart je potekal po standardnih tirnicah. Vsi se polni energije, da je kar prikipevalo od nje. Borba za najboljše položaje in že trsk karbona a nič hujšega. Tempo so narekovali povabljenci in profesionalci, ki so skušali zadržati strnjeno skupino do Kašmaja. Potem “power to the pedal“ in gremo dirka je bila v polnem razmahu. Takoj so se ustvarile manjše skupinice in vsak je lahko dobil skupino v kateri se je počutil dobro in odpeljal maraton do konca po svojih močeh. Odlična organizacija je poskrbela za odlično speljano, dobro označeno in zavarovano traso. Granfondo Beograd je postavil stopničko zelo visoko in marsikatera organizacija bi si jih lahko vzela za zgled. Varnost je bila poskrbljena tudi za ne najhitrejše na istem nivoju kot za tiste, ki so prečkali ciljno črto prvi. Na koncu pa še pojedina pasta pica party in še dodatna okrepčilna vrečka. Po toplem tušu smo se na hitro okrepčali še na bližnjem fast foodu, kjer smo se navduševali okusom in ceno pripravljenih dobrot izpod rok izkušenega žar mojstra.

Potem pa na after party, kjer smo spletli nova poznanstva z organizatorji maratona in mladimi upi. Ob odličnem vinu in fantastičnih prigrizkih nas organizatorji niso pustili ravnodušnih. Če si v Beogradu ne moreš, da si ne ogledaš še svetovno znanih splavov in pot nas je vodila ravno tja. Na prvem je bil res party splav v naslednjem Teatro na vodi pa so nam čeljusti padle in se niso dvignile. Energijo in melodije iz grl siren na odru so nas čisto prevzele… Da gostoljubnost Srbov in njihovo navdušenje nad našo prisotnostjo na njihovem dogodku ne pozna meja, je piko na i zadnji dan pritisnil še Ivan Stević (najboljši srbski kolesar in eden izmed organizatorjev) s hitrim ogledom Beograda. Doziveli smo Beograd.  Njegove lepote, merjenje jajc v prometnem kaosu, neizmerno gostoljubnost in ne na vse zadnje kulinariko. Hvala Bato Stević, JB team in Gregor Sikošek el prezidente za nepozabno dogodivščino!

Gallery

Eventi
naši dresi