Kaj dogaja?

JB TEAM Novo mesto z državnim prvakom in dvema podprvakoma v Mariboru!

V nedeljo 22.5.2016 je bil v Jarenini v okolici Maribora rezerviran termin za naslove državnih prvakov. Prvotni plan v Pokalu Slovenije je bil se bo državno prvenstvo odvilo 1.5 v Rogaševcih vendar je zaradi odpovedi tekme ta bila prestavljena v Jarenino. 

 

Na štart se je odpravilo le šesterica tekmovalcev, ki so se borili po svojih najboljših močeh. To so bili naslednji tekmovalci: Martin Koželj, Rok Pajek, Gregor Lah, Gregor Sikošek, Rok Golob  in Alojz Poglavc. Naj omenimo da je bila dirka dolga 85km in sicer 5 krogov po 17km v vsakem krogu pa so morali premagati 205višinskih metrov, kar je na koncu zneslo nekaj čez 1000m višinske razlike, kar tudi priča o podatku kako zahtevna je bila tekma. Trasa je bila speljana po ozkih vinskih cestah polna zavitih strmih vzponov in hitrih malce tehničnih spustih. Do izraza so prišli vsestransko spretni hitri kolesarji.

 

Sama dirka se je odvijala po pričakovanjih in je na koncu ostala le peščica najboljših kolesarjev. Skupina se je iz kroga v krog zelo redčila, tako da je v samem zaključku ostalo le 5 tekmovalcev od tega kar dva člana JB teama in sicer soimenjaka Lah in Sikošek, Matej Lovše in Igor Kopše oba TUŠ TEAM ter Primož Porenta BamBi.

 

 

Na koncu so člani dosegli naslednje rezultate:

Gregor Sikošek 1. mesto master A in naslov državnega prvaka

Gregor Lah 2. mesto AMATER in naslov državnega podprvaka

Alojz Poglavc 2. mesto MASTER D ravno tako naslov državnega podprvaka

Martin Koželj 4. mesto AMATER 

Rok Golob: 6. mesto MASTER B

Rok Pajek 13. mesto AMATER

 

Čestitke vsem in vsakemu posebej, kakor tudi za spremstvo in pomoč na diki mehaniku in oskrbovalcu z bidoni ter vsem ostalim potrebnim :)

 Celotni rezultati: http://prijavim.se/results/match/1341/2__DIRKA_AMATERJEV_ZA_POKAL_OBCINE_PESNICA_2016

Več pa si oglejte v fotogaleriji.

Gallery

Eventi
naši dresi