Kaj dogaja?

JB Team priprave/počitnice v Poreču

Na občnem zboru v hotelu Center v Novem mestu smo člane in zainteresirano javnost seznanili z delovanjem društva v pretekli in si zadali jasne smernice za novo sezono. Že kaj kmalu po občnem zboru smo začeli z uresničevanjem le teh. Poleg Zimske lige Istre in Kvarnerja, na kateri že pridno tekmujejo naši člani, smo se vsi željni oddiha in prijetnejših temperatur za kolesarjenje odpravili na JB Team zimske počitnice/priprave k našim sosedom v Poreč.

 

V Poreč je pripotovalo okoli petdeset članov, nekateri tudi s svojimi boljšimi polovicami in otroki. Petek je bil dan namenjen namestitvi v udobne hotelske sobe hotela Valamar Diamant in petkovi lahkotni vožnji po istrskih cestah. Sonce in nebo brez oblačka je poskrbelo za praktično idealne temperature, dobra družba pa je bila še češnja na torti za uverturo v novo sezono. Nekateri prekaljeni mački, ki so že celo zimo brusili zobnike na svojih trenažerjih, so morali svoje vate krotiti in prilagoditi tudi malo manj pripravljenim članom peletona in jim pomagati prihraniti še nekaj energije za preostanek priprav. Po vožnji smo se pred bogato založeno samopostrežno večerjo zbrali še na sestanku v sejni sobi Rožmarin. Na sestanku smo zaradi velikega števila članov in njihove različne pripravljenosti formirali homogene skupine in jim prilagodili tudi dolžino in težavnost tras za sobotne vožnje. Nekaj članov pa je poleg svojih cestnih dirkalnikov s seboj na dopust vzelo tudi svoja gorska kolesa za raziskovanje istrskih brezpotij.

 

Sobotno jutro se je začelo z omamnimi vonjavami rogljičkov in kave v hotelski jedilnici. Prava paša za oči in razvajanje za naše želodčke pa je sledila takoj za tem. Ko se je končalo polnjenje naših glikogenskih zalog preko vseh mej, smo se odpravili proti našim sobam, kjer smo se počasi že začeli pripravljati na za nekatere prve skupinske treninge. Zbor pred hotelom je bil tri četrt na deset. Kolesa pripravljena, gume napolnjene, bidoni polni, čelade na glavi, očala na nosu. Veliko število udeležencev, ni časa za zamudnike in nepripravljenost svojih dvokolesnih bolidov. Vse potrebne predpriprave na vožnjo so morale biti zaključene že prej, na kar so nas opozorili že bolj izkušeni člani. Deset nič nič . Štart! Štart skupin je pozdravilo toplo sonce, ki je že napovedovalo naravnost čudovit in krasen dan za kolesarjenje po Istrskih cestah in brezpotjih.

 

Najdaljšo sobotno in nedeljsko druženje na dveh kolesih pa je spremljala tudi ekipa ProAction Slovenija, ki je poskrbela tako za degustacijo njihovin najnovejših produktov kot tudi za okrepčitev med in regeneracijo po treningu.

 

Utrujeni in lačni kolesarji so še pred večerjo po treningu odpravili do lokalnih ponudnikov gostinskih storitev, kjer so uživali v okusni istrski kulinarični ponudbi. Drugi pa so svoje baterije in utrujene noge razvajali na bazenu, wellnessu ali pa na masaži v Hotelu Diamat.

 

Člani, ki jim je ostalo še nekaj dopust in metkov v nogah, pa so se na istrske ceste podali tudi še v ponedeljek in torek, kjer so v malo manjšem številu še uživali v prekrasnem soncu in vseh dobrotah, ki jih istra lahko ponudi. Kot vedno pa je bilo za vse skozi celoten oddih najbolj pomembno druženje in zabava.

Gallery

Eventi
naši dresi