Kaj dogaja?

Maraton Alpe

V nedeljo 8.7 je v Kamniku potekal eden najtežjih in najbolj slikovitih maratonov v Sloveniji Maraton Alpe. Maraton v dolžini 130km in s tremi klanci: Jezersko, Pavličevo Sedlo in Černivec s približno 2000vm razlike se je odločilo odpeljati 15 članov JB Team-a. Temperatura na startu je nakazovala, da bomo priča moškemu dirkanju, saj  ni bilo napovedane vročine, pač pa lahko bi rekli, da idealne temperature za dirkanje.

Start je bil kot že leta poprej ob 9.00 pri nogometnem stadionu v Mekinjah. Sprva zaprta vožnja do železniških tračnic v Kamniku, nato pa leteči start. Takoj po letečem startu se je oblikovala ubežna skupina s tremi kolesarji. Kmalu zatem se je tempo v glavnini umiril. Pred vznožjem prvega klanca, Jezersko pa je srečo preizkusil, tudi državni prvak Matej M. ki je še z enim kolesarjem pospešil iz glavnine. Na vrhu mejnega prehoda oz. na Jezerskem je člane z bidoni osvežilne pijače in hrane počakal Marjan Horvat. Sledil je spust v dolino, v dolini pa začetek najtežjega klanca na Maratonu Alpe, Pavličevo Sedlo v dolžini 5km in s povprečnim naklonom 10%. Na vrhu Pavličevega Sedla je tekmovalce pričakala množica navijačev, ki so vsi glasno  vzpodbujali tekmovalce. Sledil je lep spust proti Logarski dolini in kolikor so še noge dale proti zadnjemu klancu.

Najboljšo uvrstitev izmed članov je dosegel Simon Jackson, ki je dosegel 19. mesto v generalni razvrstitvi. Tudi drugi člani so se izkazali s dobrimi rezultati.

Navsezadnje smo se dogodka udeležili zaradi množičnosti, zabave, dobre volje in druženja, kar je tudi moto našega društva, nekaj posameznikov pa je tudi močno pritiskalo na pedala in hitelo proti cilju. Ampak v cilju so bili vsi enotnega mnenja, da se je lepo udeležiti dogodka v tako velikem številu

Gallery