Kaj dogaja?

Martin Koželj na frutabela izzivu na 1km postavil najhitrejši čas

V Češči vasi pri Novem mestu se je 20 nagrajencev – rekreativnih kolesarjev ter četverica profesionalnih kolesarjev pomerilo na »Frutabela velodrom rekordu«.

 

Najprej so se na pisto podali rekreativci, ki so se pomerili na kilometrski preizkušnji. Zmago si je s časom 1:14,61 in hitrostjo 48,2 km/h priboril Martin Koželj JB TEAM. Drugi je bil Jernej Stibilj PICI BICI s časom 1:15,91 in hitrostjo 47,4 km/h, tretji pa Blaž Marot s časom 1:16,68 in hitrostjo 46,9 km/h.

Malce kasneje pa so se za slovenske in svetovne rekorde podali na pot kot prva Alenka Novak, ki je orala ledino v ženski konkurenci in kraljevi disciplini, vožnji na 1h, kot drugi amaterski kolesar Igor Kopše in kot zadnji še Jon Božič, profesionalni kolesar kluba Adria Mobil.

Kot je že sedaj uradno znano je rekord odšel v roke entuziastičnega amaterskega kolesarja Ptujčana Igorja Kopšeta, ki je v eni uri premagal 47,499km, Jon Božič je premagal 46.037 kilometrov, Alenka Novak pa 39.894 kilometrov.  Čestitke vsem trem za opravljen izziv!

 

Kako se je odvijalo v sliki lahko preverite v celotni galeriji na prijavim.se: PRIJAVIM.se

Gallery

Eventi
naši dresi