Kaj dogaja?

MTB zimska liga Istre in Kvarnerja ali krajše ZLIK.

MTB ZLIK 1. Kolo

 

Nižje temperature in slabše vreme je botrovalo temu, da smo postavili cestna kolesa malo na stran in začeli svojo pozornost posvečati bolj gorskim in ciklokros kolesom. Na veliko veselje vseh se je kljub začetnim negotovostim začela Zimska liga Istre in Kvarnerja (ZLIK).

Dvanajstega novembra smo se okoli osme ure zjutraj skupaj s članoma KK Papež Podgorje pri zelo hladnih petih stopinjah odpravili proti prvem kolu že enajste izvedenke ZLIK-a v Dražice (HR). Ko smo se raztovorili, smo opravili ogled proge nato pa smo se pred ogrevanjem še malo sprostili v bližnji kavarni. Okrepljeni s kofeinsko dozo smo se odpravili še na dva ogravalna kroga.

Na ogrevanju smo lahko še dodobra spoznali progo, preverili vse zavoje, idealne linije, nevarne korenine, spolzke odseke, katere linije so najboljše na vzponih, da ne zakopljemo in se ustavimo. Ker smo potem primorani na preizkus postaviti še naše gorniške sposobnosti. Proga ni bila zahtevna in potekala skoraj v celoti po gozdnih poteh, vsebovala je dva malo bolj strma vzpona, malo zahtevnejši spust in nekaj vijuganja med drevesi, na določenih predelih je malo nagajalo blato a za večino ni bilo težav. Potem pa štart, ki je bil zaradi varnosti malo spremenjen. Za uverturo smo najprej naredili en manjši krog, ki je bil namenjen temu, da se je že naredila manjša selekcija in veriga raztegnila pred vhodom v gozdni del. Nesreča nikoli ne počiva in tudi tokrat ni. Andrej (JB Team) je že po uvodnem delu dirke v borbi za čim boljšo pozicijo strgal verigo svojega Specialized Fuze-a in predčasno zaključil dirko. Čez nekaj minut kasneje pa se mu je pridružil še Jože (KD Papež Podgorje), ki je borbeno pritekel v cilj s prerezano zadnjo gumo. Ostali udeležemnci pa so se borili do konca dirke. Kljub izpraznjeni bateriji svojih prestavnih ročic v zaključku dirke si je Tomaž (JB Team) izboril drugo mesto v svoji kategoriji (U50 M), v tej kategoriji pa je slavil Dejan (KK Papež Podgorje). V kategoriji U40 M je tretje mesto zasedel Rok (JB Team), prvo mesto pa Gregor (JB Team), ki je slavil zmago s svojim testnim Specialized Epic-om tudi v generalni razvrstitvi. Po končani dirki smo se lahko okrepčali z osvežilno pijačo in okusnim pasuljem. Za odlično organizacijo, merjenje časa in pogostitev prvega kola ZLIK-a s podporo glavnega sponzorja drike Giant  lahko rečem samo kapo oziroma čelado dol fantje in dekleta in se vidimo na naslednji dirki !

Gallery