Kaj dogaja?

Prekmurski vikend poln dogodivščin . . . Kronometer + cestna dirka

Za prvomajske počitnice smo se tekmovalna ekipa JB TEAM Novo mesto odpravili na dvodnevni dirkaški vikend, ki je potekal v Tišini 28 in 29.4.2017. V soboto je bil na sporedu Tišinski kronometer 2017, kjer smo tekmovalci JB TEAM-a po najboljših močeh bili bitko s časom in vetrom :)

Zjutraj smo v Novem mestu natovorili kup cestnih in kronometer koles ter obročev, in se odpravili proti Tišini, kjer smo začeli ogrevati noge za start 20km dolge ravninske preizkušnje. Za JB TEAM je prva štartala VERŠNIK ZDENKA in DOLINAR NINA, obe sta osvojili 3 mesto v kategoriji. V kategoriji Master C je VERSTOVSEK STANISLAV osvojil odlično 2. mesto s povprečno hitrostjo 42.15km/h nastopil je tudi KROHNE ALJOšA. V kategoriji Amaterji so nastopili kar 3je člani- Martin Koželj je z obetavno vožnjo pokazal svojo kvaliteto a ga je napaka na cilju stala visoke uvrstitve. Marko Potočar je zasedel 5. mesto in Matej Horvat 6. mesto. V kategoriji Master B pa je Rok Golob osvojil 7. mesto. Po kronometru je ekipa odšla proti hotelu, kjer smo opravili še razpeljavo okoli Murske Sobote. Ob obilo dobre hrane in zabave smo po večerji odšli na zaslužen počitek in že polnili baterije za nedeljsko krožno dirko.

 

Martin pa je skozi svoje oči videl zgodbo takole:

 

" Letos sem preživel že drugi tekmovalni vikend s svojimi sotekmovalci in prijatelji. Markovo petkovo izkušnjo  oz. dan kronometerske preizkušnje ste že slišali. Sam sem imel rahlo grenko. Opisal vam bom kako sem doživljal drugi dan.
Jutro smo začeli relativno zgodaj ob šestih. Zunaj v senčnih delih je bilo še zelo hladno, malo nad ničlo. Dan je bil jasen, tako da je bilo na soncu prijetnejše. Z Rokom sva zajtrk pojedla kar zunaj na hotelski klopci. Jaz sem pojedel sendvič, on pa riž. Med nama je padla še odločitev, da se odpraviva na dirko s kolesi (15-20 km proč), da se dobro ogrejeva za kratko in ravninsko dirko, saj utegne biti zelo intenzivna. Na štart je prišlo precej konkurence, nekaj velikih pa je manjkalo, kot naprimer Lovše, Kravos, Porenta in pa naš Siko. 
Dirka je potekala hvala bogu brez padcev in kakršnih koli nezgod. Prišlo je do veliko skokov in razno raznih poskusov bega. Za generalno zmago se je solo beg Bogša (Master A) odločil že takoj na začetku. Za ostala mesta pa je prišlo do odločitve zadnje dva kroga kroga cca. 4-5 km pred ciljem. Nekaj ubežnikov je bilo pred nami. Sam sem se preselil tja skupaj z Mitjo Mesaričem. Hitro smo ostali samo še štirje kolesarji in se pomerili v šprintu. Dosegel sem 3. mesto in gen. 4.

Vsi ostali z ekipe so do konca dirkali tako kot zmorejo in bili prav tako zelo uspešni. Matej je z lahkoto dobil šprint glavnine, s čimer je dokazal da je zares hiter in končal na 8. generalnem mestu (5 v kat). Mare in Rok pa sta končala na 15. (6.v kat.) in 25. (6.v kat) generalnem mestu. Zdenka je pri ženskah osvojila 3 mesto v kategoriji.

Mislim da smo se kot klub zopet dobro odrezali, saj smo delovali homogeno in nesebično.
Po dirki smo naredili še kofi-giro in doživljali lepo ravninsko okolico. 
Pot domov je potekala mirno  srečno in s krofom;)

Se že veselim novih dogodivščin s svojimi klubskimi kolegi."

 

 

Gallery

Eventi
naši dresi