Kaj dogaja?

Vabilo na vzpon na javorovico

September je spet tu, kar pomeni le eno stvar. Ponovno se bomo zbrali v Šentjerneju, ter osvojili šentjernejski najvišji vrh, Javorovico. Sedaj ko so stvari jasne in hribček poznamo kot lasten žep, ne bo nobenih težav. Obljublja se neka novost na vrhu. Več pa sledi…


Zatorej se dobimo v soboto 21. 9. 2019 ob 11 uri v Šentjerneju, od koder bo štart v zaprti vožnji mimo Šmarja in nato od mostu naprej na Javorovico, kjer bo zaključek prvega dela druženja.Kolesarski vzpon na Javorovico 2019 bo prireditev rekreativnega značaja in bo potekala ob rednem cestnem prometu, z upoštevanjem cestno prometnih predpisov z začetkom ob 11.00 uri na Trgu Gorjanskega Bataljona in zaključkom ob 12.00 uri na Javorovici. Start maratona bo ob 11.00 uri, vožnja bo zaprtega tipa do Sel, kjer bo leteči start z zaključkom na vrhu Javorovice.

Vsi udeleženci, ki bodo upoštevali splošne predpise in prispeli na cilj do 12.00 ure bodo prejeli simbolično nagrado, prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo pokale oz. medalje.

Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost po cestno prometnih predpisih. ”Letos ponovno posebna kategorija za vse, ki bi se radi primerjali oziroma videli kako bi bilo, če bi imeli “idealne kilograme za vzpone” :)

Vsak, ki bo želel se bo prijavil v kategorijo po kilogramih, pogoj je samo teža nad 75kg, ter mu bo nato odbito 3s na vsak "odvečni kilogram" na kilometer trase.... primer: če imate težo 85kg, pomeni 10kg x 3s x 5km = 150s = -2min 30s ODBITKA pri končnem času.


Ker je ˇelektrikaˇ v modi letos premierno dodajamo kategorija E-bike.

Prijave zbiramo od 9.30h dalje pred Vinsko kletjo Otilija, Novomeška cesta 12a, Šentjernej, start pa ob 11uri. Po končanem prvem delu druženja, sledi spust v dolino do vinske kleti Otilija, kjer bo poskrbljeno za pijačo in jedačo. Po zabavnem delu sledi žrebanje nagrad. Glavna nagrada je gorsko koli, ki ga je priskrbelo podjetje JB Center. Žreb bo ob 15.00.


Dogodki

naši dresi