Kaj dogaja?

Vikend oddih na morju in GF Nevio Valčić

Zadnjo majsko nedeljo je pri naših južnih sosedih v Istri, natančneje v Medulinu potekala dirka GranFondo Nevio Valčić.  Ekipa JB Team-a se jo je, kot vsako leto udeležila v kar lepem številu in sicer se je avanturi naproti odpravilo 12 članov ekipe. Vse skupaj se je začelo v soboto popoldne s prevzemov štartnih številk v hotelu Belvedere Medulin, nadaljevalo pa v nedeljo zjutraj s kratko aktivacijo in ekipnim sestankom o poteku dirke.

Dirka v Medulinu kot vsako leto ponuja dve trasi granfondo in mediofondo. Slednja je primerna za  malo manj pripravljene kolesarje medtem, ko granfondo ponuja pravo moško dirko, ki jo še dodatno popestri odlična konkurenca iz Italije ( Team Melania OMM, Team Eppinger, Meridiana Kamen Team,…). Kot se za pravo ekipo spodobi, smo se vsi odločili za granfondo, se pravi daljšo dirko. Tako kot lansko leto so tudi letos organizatorji poskrbeli za odlično organizacijo in sončno vreme s temperaturami okoli 26°C .

Proga letošnje dirke je bila napram lanskemu letu bistveno drugačna, daljša in zahtevnejša. Dirka se je letos odvijala na razdalji 148 km s kar 1350 metri višinske razlike, ter selektivnim vzponom na Gračišće. Vzpon je dolg 5.9 km s povprečnim naklonom 5%.  

Kljub zelo močni konkurenci, smo tudi letos dosegli lep ekipni rezultat. Generalno sta najboljšo uvrstitev dosegla Uroš Beg z 10. mestom in Martin Koželj z 12.mestom. Izpostavili pa bi še rezultat Roka Goloba, ki je dosegel 3. mesto v kategoriji in pa seveda garanje ekipe skozi celoten potek dirke.

Se vidimo naslednje leto.

Gallery

Eventi
naši dresi