Kaj dogaja?

Vikend poln dogodkov

Za nami je pester minuli konec tedna. V petek je potekal 4. hitrostni vzpon za Pokal Vinkl. Nekaj članov se je odločilo da odpelje 4,6km vzpon s povprečnim naklonom 6% in tako preizkusi formo za prihajajoče pomembne dirke. Fantje so z vrhunskimi rezultati potrdili izjemno formo. Gregor Sikošek je dosegel 2.mesto v generalni razvrstitvi in zmago v kategoriji moški A, stopničke je dopolnil Andrej Šinovec z drugim mesto v kategoriji moški A. Matej Mercina je dosegel 4. čas absolutno in zmago v kategoriji Amater, stopničke v kategoriji Amater je dopolnil Matej Kos z drugim mestom. V kategoriji moški do 19 let sta drugo in tretje mesto dosegla Anže Podlesnik in Aljaž Bratkovič. Po končani preizkušnji je na vrhu sledil družabni del, kjer so se okrepčali, podebatirali, nato pa se odpravili vsak v svoj konec.

 

V soboto se je v dolini Gračnice odvijal Odprti kronometer Gračnica. Na štartu smo imeli samo enega predstavnika, in sicer našega najboljšega kronometrista Stankota Verstovška. Stanko je kljub hudi konkurenci odpeljal traso po svojih najboljših močeh in dosegel 4. mesto v generalni razvrstitvi. Dejal je z rezultatom zelo zadovoljen in da je to nov zagon za prihajajoče dirke.

 

Težka, a zabavna trasa v Sevnici.

V nedeljo je v Sevnici potekal Sevniški maraton oz. Posavski izziv. Nekaj članov se je v Sevnico že zgodaj zjutraj v zmernem tempu preko Bučke odpravilo kar s kolesi. Na startu so lahko udeleženci izbirali med krajšo 35km traso in daljšo 75km traso z 1300vm. Mislim, da se bodo vsi udeleženci daljše trase strinjali, da se maratonu ne reče zastonj Posavski izziv, zaradi dveh zelo strmih klancev, ki so jih udeleženci morali premagati. Po končanem maratonu nas je na cilju pričakal sladoled, dobra hrana in mrzla pijača.

 

Skratka za nami je vikend dobrih in napornih treningov, veliko zabave, druženja ter spoznavanja novih ljudi. Konec prihajajočega tedna je na sporedu državno prvenstvo za amaterske kolesarje, nato pa že največja kolesarska prireditev v Sloveniji Maraton Franja. Se vidimo!

Gallery