Na pobudo novomeških in ostalih kolesarjev iz dolenjske in okolice smo se zbrali na uvodnem sestanku v februarju 2016, in sklenili da napišemo novo unikatno zgodbo v Novem mestu. Članom in vsem kolesarjem želimo ponuditi nekaj več, nekaj drugačnega in unikatnega.
 
Ker smo se v samem štartu, ko smo ustanavljali društvo zbrali zelo različni tipi kolesarjev, je naš moto da razvijamo gorsko, cestno, mestno in še posebej žensko kolesarstvo na dolenjskem in širše z okolico. V sam začetek delovanja je vpetih kar nekaj bivših zelo uspešnih tekmovalnih kolesarjev, kakor tudi popolnoma rekreativnih kolesarjev od cestnih do gorskih, seveda pa ne manjka tudi deklet, ki nam bodo pripomogla pri odločitvah za nežnejši spol. 
 
Društvo ima vizijo “živega” društva! Saj kot prvi zagotavljamo vsem članom klubske prostore na Seidlovi cesti 18 v prostorih kolesarskega centra Jani Brajkovič, kjer bo vedno nekdo, ki bo pripravljen priskočiti na pomoč našim članicam in članom, pa naj bo to nasvet, servis, bikefiting, motivacijska misel, dobra družba ali pa samo kavica in kotiček za odmor. Odprti smo za vse predloge in vse vrste in oblike kolesarjev ki bi jih zanimala unikatna družba v unikatnih oblačilih. 
 
Društvo je tudi članica pri Kolesarski zvezi Slovenije, tako da ima vsak član možnost pridobiti licenco, amaterskega tekmovalca, bodisi zaradi točkovanja ali pa samo zaradi zavarovanja in ostalih ugodnosti ki jih ponuja KZS. 
 
več pa na spletni strani Kolesarske zveze Slovenija


Eventi
naši dresi