Kaj dogaja?

JB TEAM na deževni dikri v KOMENDI

Kot je že običajno zadnji nekaj let, je tudi letos v maju potekala dirka v Pokalu Slovenija za Veliko nagrado občine Komenda. Organizator KD ROG se kot vsako leto potrudi pri izvedbi celotnega dogodka. Letošnje leto so dodali kot novost še popoldanski kriterij k že uveljavljeni "dopoldanski" cestni dirki, vendar je bil kriterij le za kategorije mlajših in starejših mladincev.

 

 

Člani so se dobro znašli v deževnih in razmočenih pogojih, ter kontrolirali celoten potek dogodkov skozi dirko, na koncu jim je uspelo iztržiti generalno zmago Gregorja Sikoška, zmago v kategoriji Master D Alojz poglavc, 7. mesto pri Amaterjih Martina Koželja, 9. mesto Roka Pajka, ter 4. mesto v kategoriji MASTER B za Roka Goloba, čestitke vsem za pogumni nastop.

 

 

Nekaj misli po dirki je strnil Gregor in nam povedal o poteku dirke:

 

»Kot kaže je Komenda moj “srečni” kraj. Tukaj sem nastopil trikrat, leta 2013, 2015 in 2016 ter dosegel prvo generalno zmago v Pokalu Slovenije (v nadaljevanju PSLO) ter tretjo zaporedno generalno zmago. Kljub dežju, ki nas je pričakal na štartu, sem bil optimistično razpoložen, saj z dobro opremo na platiščih in zdravo mero spretnosti lahko dirko obrneš sebi v prid. Sam štart je bil kot običajno v PSLO zelo intenziven. V 6. krogu po letečem cilju se je počasi pričela oblikovati ubežna skupina. Sprava mislim, da je bilo v prvi skupini okoli 12 kolesarjev, nato iz kroga v krog manj. Na koncu pet krogov do cilja, (se pravi 16,5km), sva z Igorjem Kopšetom ostala sama v begu. Kljub sodelovanju se nama je v nadaljevanju pridružil še Matej Lovše in tako je bilo vse do ciljne črte. V zadnjih štirih krogih sta klubska sotekmovalca poizkušala z izmeničnimi napadi, vendar sem prihranil nekaj energije skozi zavoje in tako mogoče malce lažje “pokril” vse napade obeh tekmovalcev TUŠ team-a. V zadnji zavoj smo pripeljali relativno skupaj. Matej je malce zaostal, jaz in Igor Kopše pa sva se udarila za zmago. Ker mi zahtevni šprinti v klanec zelo ležijo, sem to maksimalno izkoristil in privozil tretjo zmago v treh nastopih. Zahvala tudi novo nastali ekipi JB Team iz Novega mesta, ki mi je v prvem delu dirke nudila pomoč, kajti tudi v PSLO ekipno dirkanje pride vse bolj in bolj do izraza.


Za zaključek bi rad samo dodal, da se mora nekaj korenito spremeniti v PSLO, da ne bo še naprej prihajalo do upada tekmovalcev in posledično manj zanimanja organizatorjev za tovrstne dogodke.«

 

 

Generalni rezultati:

http://prijavim.se/uploads/1247_result.pdf

Gallery

Eventi
naši dresi