Kaj dogaja?

JB TEAM na izletu na Vinsko vigred v Metliko 2016

V soboto 21.5. se je odvil tradicionalni že 34. po vrsti kolesarski izlet iz Lubljane na Vinsko vigred v Metliko.

 

Start kot običajno v Ljubljani na železniški postaji Rakovnik ob 8uri, cilj in prireditveni prostor pa na Trgu svobode v Metliki (Glavni oder Vinske vigredi), predvidoma ob 13:00 uri.

 

Letos je kot manjša sprememba prišlo do malce spremenjene trase, kajti dela na cesti na relaciji Podturn - Vrčice so prišla ravno ob nepravem trenutku. Ampak vse to je samo kot pozitivna sprememba, da so se kolesarji zapeljali še skozi druge neodkrite kraje dolenjske in belekrajine. Pot jih je vodila od starta na železniški postaji Rakovnik, po Dolenjski cesti skozi Škofljico, Šmarje-Sap, Grosuplje, Mlačevo, Luče do naselja Krka. Po kratkem postanku naprej ob reki Krki skozi Žužemberk, Dvor, Podturn, Dolenjske Toplice, Uršna sela in do Rožnega Dola, kjer je bil daljši postanek za malico. Nadaljevali so do Semiča, skozi Gradac do Metlike. 

 

 

Dolžina izleta je znasla približno 100 km, za vse tiste, ki so odpljeali opisano standardno traso. Vsi ostali, ki so pa startali v Novem mestu in se koloni priključili nekoliko kasneje pa tudi kakšen kilometer manj ali pa tudi več najbolj zagrizeni, ki so se odločili še za povratek v Novo mesto skozi priljubljeno Vahto.

 

Ko potegnemo črto in vzporednico, so se vsi kolesarji imeli super, spoznali tudi rekreativno plat tega športa in sklepno sprejeli da se bodo še udeležili takšnega dogodka. Vse čestitke in pohvale organizatorju KK Metliška črnina, ki so organizirali izlet!

 

 

Gallery

Eventi
naši dresi